AKTUALNA OBVESTILA RAZPORED DELA ZDRAVNIKOV V SPLOŠNI AMBULANTI OB PETKIH POPOLDNE


SEPTEMBER 2023

01.09.2023 Mateja Plut Švigelj, dr. med. in Špela Stražišar, dr. med.

08.09.2023 Lana Pivk Kompolšek, dr. med.

15.09.2023 Katarina Bratož Vidmar, dr. med.

22.09.2023 Janja Omejec Strnad, dr. med.

29.09.2023 Vlatka Rokvič, dr. med.

KAKO UKREPATI OB POZITIVNEM HITREM BRISU ZA COVID-19?

V primeru znakov Covid-19

Če se slabo počutite (nahod, glavobol, bolečina v mišicah in sklepih, povišana telesna temperatura in tako dalje), ostanite doma in se testirajte s testom iz lekarne ali test po navodilu vašega osebnega zdravnika opravite v naši ustanovi s predhodnim naročilom na telefon: 01-7819-000

Osebe iz ogrožene skupine bolnikov in starejši za navodila pokličite izbranega osebnega zdravnika.

V primeru potrjenega Covid-19

V primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2, ostanite doma in ravnajte enako, kot v primeru drugih bolezni dihal oziroma ravnajte v skladu z navodili zdravnika.

Upoštevajte osnovne higienske ukrepe: higieno rok ter kašljanja in kihanja, omejite tesne stike z ostalimi osebami in upoštevate priporočila lečečega zdravnika.


Bolniško nadomestilo

Ker se od 1. aprila 2023 naprej v skladu s sklepom epidemiološke stroke v Sloveniji bolezen Covid-19 obravnava enako kot druge okužbe dihal, je bolniško nadomestilo obolele osebe, ali za nego obolele osebe enako nadomestilu za odsotnosti zaradi drugih bolezni.

Bolniški stalež se kot običajno uredi pri osebnem zdravniku.Lep pozdravOBVESTILO!

Obveščamo vas, da je za vse paciente stare 65 let in več na voljo brezplačno cepljenje proti pnevmokoku z enim odmerkom polisaharidnega cepiva (PNEUMOVAX 23).

Do brezplačnega cepljenja so opravičeni tudi kronični bolniki, še posebaj bolniki z kroničnimi boleznimi obtočil, dihal, sečil, jeter, sladkorno boleznijo, malignimi obolenji,..

Na cepljenje se lahko naročite v ordinacijskem času ambulante vašega osebnega zdravnika.

Lep pozdrav!